Makaleler » Blog » Bademli Pilav

Bademli Pilav
  1. Pirinçleri tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin.

  2. Kuru üzümleri, sıcak su dolu bir kaseye koyun, em yıkansın hem şişsinler.

  3. Tencerenizde1 yemek kaşığı sıvı yağını ısıtın ve bademlerinizi rengi esmerleşene kadar sık sık karıştırarak kavurun. Aman dikkat yanmasınlar

  4. Bademleri kenara alın. Süzüp nişastasını akıtana kadar (berrak su akmaya başlayana kadar)  güzelce  sudan geçirerek yıkayınız. Ama yumuşamış pirinçleri zedelememeye dikkat ediniz.

  5. Tencerenize 1 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağı koyup güzelce kızdırın.

  6. Pirinçleri tencereye ekleyin ısınan yağda  yavaş yavaş kırmadan kavurun. Kavurduğunuz pirinçler tencerede hamsi balığı gibi zıplamaya başlayınca  ŞENÖZ bademleri, ŞENÖZ kuş üzümleri, sıcak suyu, şekeri ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın.

  7. Pirinçler suyun tamamını çektikten sonra tencereyle kapak arasına havlu kağıt koyup tencerenin kapağını kapatın ve 20-30 dakika boyunca dinlendirin.Afiyet olsun

Yorumlar

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır